Tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan - karada son yüzyılın dünyada en büyük felaketi – olan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası ülke olarak tüm kurum/kuruluşları depremin yıkıcı etkilerinin üstesinden gelmeye yönelik tüm olanaklarını seferber etmektedir. 

TÜBİTAK tarafından 15/02/2021 tarihinde 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı altında açılan “Deprem Araştırmaları Çağrısı” kapsamında desteklenen 79 proje ile 06.02.2023 tarihinde açılan 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı kapsamında şu ana kadar desteklenen 124 projedeki gelinen aşamanın değerlendirilmesi, geleceğe yönelik çalışmaların planlanması ve projeler arasındaki etkileşimin artırılması amacıyla istişare ortamı oluşturuldu.

Bu kapsamda desteklenen projeler ile elde edilen bulguların, ulaşılan hedeflerin ve öngörülen katkıların paylaşılacağı bir etkinlik düzenlenmiştir.

Ülkemizin büyük bölümünün deprem kuşağında olması sebebiyle depremle mücadeleye yönelik bilimsel ve teknolojik çözümlere ilişkin özellikle toplumun farkındalığının ve sorumluluğunun artırılması için de söz konusu istişarenin çevrim içi ortamda "TÜBİTAK Deprem Araştırmaları Sanal Konferansı" olarak gerçekleştiriyoruz. Bu sayede projeler kapsamındaki araştırma sonuçlarının ve ortaya konan çözümleri kamuoyu ile paylaşılacaktır.  Sanal Konferans 30 Mart  2023 Perşembe günü yapılacaktır. Konferansta, TÜBİTAK Deprem Araştırmaları Çağrıları kapsamında desteklenen projelere ilişkin yürütücüler tarafından proje sunumları gerçekleşecektir.

Tamamı canlı yayında TÜBİTAK YouTube kanalı üzerinden paylaşılacak olan etkinlikle ile ilgili detaylı bilgilere ve programa web sayfamızdan ulaşabilirsiniz. https://www.youtube.com/c/tubitak