Yapılar deprem etkilerine karşı hasar alacak şekilde tasarlanırlar. Çünkü ekonomik bir yaklaşım olmaz. Büyük depremler altında yapıların ilgili performans hedefi altında hasar alacağı kabul edilir. Süneklik, yapı sistemi elemanlarının ve kesitin dayanımını büyük ölçüde kaybetmeden elastik ötesi şekil değiştirme olarak tanımlanabilir. Deprem etkisi altında sünek gösteren bir yapı, elemanların ve birleşimin doğrusal olmayan davranışları sonucu büyük miktarda enerji sönümleyeceklerdir. Bunu sağlayabilmesi için süneklik tasarım ilkelerine uyulması gerekmektedir.

Süneklik; malzeme sünekliği, kesit sünekliği, eleman sünekliği ve sistem sünekliği olarak sınıflandırabiliriz. Bu süneklik türlerinden malzeme sünekliği hariç diğerleri tasarımcının kontrolündedir. Diğerleri birbiri ile ilişkili ve etkileşimlidir.

Hayat kurtaran mini yazılımlarımızda, örnek bir kesit üzerinden sargılı ve sargısız durumda malzemenin gerilme-şekil değiştirme diyagramlarını, moment eğrilik analizlerini ve karşılıklı etkileşim diyagramları elde edildi.

📌 Eğitim içeriği

  • Sargılı ve sargısız betonarme kesitlerin Stress-strain değerlerinin elde edilmesi (Excel + Video Eğitimi)
  • Betonarme kesitlerin Moment-Eğrilik sonuçlarının elde edilmesi (Excel + Video Eğitimi)
  • Betonarme kesitlerin Karşılıklı-Etki eğrilerinin elde edilmesi (Excel + Video Eğitimi)
  •  

Excel dosyalarına ve video eğitimlere ulaşmak isteyenler bize aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirler.

Ücret: 250 TL

https://sarsmamasasi.blogspot.com/p/bize-ulasn.html